SAC EKMEĞİ
Malzemeler: Hamuru için;Un,su ve tuz (Ölçü vermiyorum kişi sayısına göre değişir)
İç malzemesi;Kıyma,kuru soğan,maydanos,tuz ve isteğe göre baharatlar.(İç
malzemesinede ölçü vermiyorum kişi sayısına göre değişir.)
Yapılışı;Hamur iyice yoğrulur ve 1 saat falan dinlendirilir yalnız hamur cıvık olucak.İç malzemeside arzuya göre malzemeler karıştırılır ve 5-10 ocakta pişirilir.Hamur küçük küçük parçalara bölünür ve oklava ile açılır iç malzemesi konulunca yarım ay şeklinde kapatılır ve sacın üstünde iki tarafıda pişirilir.Dilerseniz tereyağ sürebilirsiniz sıcakken lezzet vermesi için.Afiyet olması dileğiyle....
6 yorum:
Ellerine saglik Gulizar'cigim,
Harika olmus.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum...
Pekde güzel olur sacta yapılan ekmekler,ellerine sağlık....
Ne güzel bugünlerde bloglarda bol bol ev yapımı ekmek izleyeceğiz. Pek mutluyum!
sacda pisen ekemgin tadi baska oluyor,mis gibi kokmustur bütün ev ellerine saglik canim
Gülizar cım ben bunu çok severim
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
gülizarcığım sac ekmeğini pek güzel tarif etmişsin kastamonulu olarak ben bile imrendim.
yildizmutfaği
Yorum Gönder