SAC EKMEĞİ


Bu ekmekleri sevgili Saliha'cığımın etkinliği için hazırladım.Anneciğimin sacın üstünde yaptığı Kastamonu'nun etli ekmeği,ama bende sac olmadığı için yanmaz tavada pişirdim.Biraz zahmetli ama olsun sonucuna değer.Bu ekmeğin bir özelliğide pişerken sacın etrafında toplanılır ve sıcak sıcak yenilir,pişirenler için zor oluyor ama güzel bir gelenek.Afiyet olması dileğiyle...
Malzemeler: Hamuru için;Un,su ve tuz (Ölçü vermiyorum kişi sayısına göre değişir)
İç malzemesi;Kıyma,kuru soğan,maydanos,tuz ve isteğe göre baharatlar.(İç
malzemesinede ölçü vermiyorum kişi sayısına göre değişir.)
Yapılışı;Hamur iyice yoğrulur ve 1 saat falan dinlendirilir yalnız hamur cıvık olucak.İç malzemeside arzuya göre malzemeler karıştırılır ve 5-10 ocakta pişirilir.Hamur küçük küçük parçalara bölünür ve oklava ile açılır iç malzemesi konulunca yarım ay şeklinde kapatılır ve sacın üstünde iki tarafıda pişirilir.Dilerseniz tereyağ sürebilirsiniz sıcakken lezzet vermesi için.Afiyet olması dileğiyle....

6 yorum:

Aybike Ceylan

Ellerine saglik Gulizar'cigim,
Harika olmus.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum...

Meliha

Pekde güzel olur sacta yapılan ekmekler,ellerine sağlık....

Tijen

Ne güzel bugünlerde bloglarda bol bol ev yapımı ekmek izleyeceğiz. Pek mutluyum!

Baharcicegi

sacda pisen ekemgin tadi baska oluyor,mis gibi kokmustur bütün ev ellerine saglik canim

Ferkay

Gülizar cım ben bunu çok severim
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

Adsız

gülizarcığım sac ekmeğini pek güzel tarif etmişsin kastamonulu olarak ben bile imrendim.
yildizmutfaği

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP