Kabak tatlısını son 2 yıldır yemeğe başlasamda kabağa karşı haksızlık etmiş olduğumu bir kez daha anladım :)) gerçekten hafif bir tatlı.Kayınvalidem çok sevdiği için ona yapmıştım ve bu kez biraz fırında da bekleterek daha lezzetli olmasını sağladım.Gerçekten fırında daha bir başka oluyor,Hafif tatlı sevenlere duyrulur :))
Malzemeler: 1 Kğ bal kabağı,1,5 su bardağı toz şeker,1 bardak su ve üzerini süslemek için fıstık,fındık v.s
Yapılışı: Kabaklar soyulup karpuz dilimler gibi dilimlenir ve yıkanıp tencereye konulur.Su ve şeker ilave edilir yalnız şekeri kabakların üzerine serpelim,daha sonra kısık ateşte ağır ağır pişirilir.Pişen kabaklar bir tepsiye konulur 10 dk kadar yani üzerleri kızarana kadar bekletilir.Servis yapılırkende üzeri dilenildiği gibi süslenir.Afiyet olması dileğiyle...