Şip şak kebabı
Geçen hafta iş çıkışı misafirim gelecekti.Kara kara düşünürken mutfakta ne var ne yok fırın poşetine doldurdum sonuç mu? süperdi.Gerçekten hem çok pratik hemde lezzetli.Yanında ayran ve pilav süper oluyor.Şimdiden afiyet olsun.sevgilerimle...
Malzemeler:
1/2 kğ kuşbaşı et (ben dana eti kullandım),1 yemek kaşığı salça,2 adet orta boy patate,2 adet havuç,1 su bardağı bezelye,1 adet kuru soğan,1 çay bardağı su,1 su bardağı mantar,4-5 diş sarımsak,kekik,karabiber ve pul biber.
Yapılışı: Salça,su ve baharatları bir kasede iyice karıştırın başka geniş bir kapta da bütün malzemeleri güzelce harmanlayın daha sonra salçalı suyu ilave edin, biraz daha harmanlayın ve fırın posetine bütün malzemeyi doldurun.190 dereclik fırında etler pişene kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirin tabi bu fırından fırına fark ediyor ona dikkat edin.Piştikten sonra sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...
8 yorum:
Canım bayılıyorum senin şipşak tariflerine..Eminim bu kebapda diğerleri gibi nefis olmuştur..Ellerine sağlık canım..Kimbilir tadın abakanların unutamayacağı bir tatdı..
Kocaman öpüyorum seni canım..
Sevgilerle
Gülizarcığım,
bazen şipşak tariflere ihtiyacımız oluyor. senin tarifinde acil durumlarda ve zamanımız olmadığında çok lezzetli bir tarif olur. sevgiler..
Cok harika görünüyor,ellerine saglik.
Gülizar'cim,
bu yemek öyle nefis olmus ki anlatamam, tam benim damak zevkime göre, valla cok canim cekti simdi birden gecenin bu saatinde bile. Ellerine saglik diyorum arkadasim.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
slm sonunda size ulaştım yaa bana ugrayıp yorum bırakmışsınız çok teşekküerler adres yoktu ulaşamamıştım şimdi ulaştım ellerinize sağlık çok güzel olmuş herzaman beklerim ve ekliycem tekrar hoşçakalın
harika olmus, gercekten. Cok seviyorum boyle kolay ve guzel yemekleri. Ellerine saglik
canım gerçektende pratik bir tarife benziyo..ellerine sağlık...çok güzel olmuş..öpüyorum..iyi pazarlar diliyorum..görüşmek üzere...
ANLADIĞIM KADARIYLA ANTEPLİSİNİZ ŞİPŞAK KEBABINI YEMEKTEYİZDEN GÖRDÜM BİZDE HATAYLILAR OLARAK YAPARIZ BU YEMEĞİ FAKAT ADINI BİLMİYORDUK ÖĞRENDİK ELLERİNİZE SAĞLIK.
Yorum Gönder