ETLİ GÜVEÇ


Uzun bir tatilden sonra tekrar merhabalar.Bu sene bir ilk yaparak tüm iznimi kullandım.Eşimle ve oğluşumla çok iyi vakit geçirdim.Bol bol gezdim,tatilimi yaptım bir senenin stresini ve yorğunluğunu atıp geldim.Aslında bir kaç deneme yapmıştım ama fotoğrafını çekmek nasip olmadı ya makinanın pilleri bitmiş oldu yada yunus emrenin sürekli makinayı gördükçe ağlayıp istemesinden dolayı çekemedim.Ama akıllandım artık o uyurken çekicem resimleri.Neyse efendin gelelim tarife bilenler bilir ben Osmanlı yemeklerine bayılırım ve yapmayıda çok severim.Güveç misafir yemeklerimde ilk sırada yer alır.Yapımı çok kolay ve lezzetli annemin tarifidir.Burdan annemede bu güzel tarif için çok teşekkürlerimide ileteyim.Hazır mubarek ramazanda yaklaşırken deneyin derim.Şididen afiyet olsun. Sevgilerimle...
Malzemeler; (ölçüler orta boy güveç içindir) 1 kase kuşbaşı et,250 gr fasülye,2 adet orta boy patlıcan,2 adet orta boy kabak,2-3 adet patates,6-7 tane sivri biber,1 baş sğan,5-6 diş sarımsak,2-3 adet domates,1/2 demet maydonoz,1 yemek kaşığı salça,2 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,karabiber ve pul biber.
Yapılışı; ilk önce belirtmekte fayda var bütün malzemeler çiğden konulacaktır ve sebzeler türlüye doğranıldığı gibi olacaktır .Güvece ilk önce etler dizilecektir üstüne sertten yumuşağa göre sebzeleri dizilecektir.Önce fasülye sonra patlıcan,kabak,patates,biber,domates konulacaktır.Sarımsakları minik minik doğrayıp kuru soğanıda piyazlık şekilde doğrayıp en üste maydonoz ilave edilecektir.Eğer maydonoz sevmezseniz bütün koyun pişince üzerinde alırsınız.Salçayıda sıvı yağ ve baharatlarla karıştırıp üzerine dökün o karışım zaten aralara yayılıyor.Güvecin ağzını ilk önce yağlı kağıtla daha sonrada alüminyum folya ile hava almıyacak şekilde sarıp kapağını kapatın.Önceden ısıtılmış 220 C'de fırının kapağını hiç açmadan 2 saat pişirin.etler yumuşak olup ağızda helva gibi dağılıyorsa pişti demektir.Güvecin en güzel yararı sebzelerin kendi suyu ile pişmesi gerçekten aradaki fark çok güzel.Afiyet olsun..

15 yorum:

MERYEM

TIPKISININ AYNISINDAN İSTİYORUMMMM
SEVGİLER....

damak tadı

Gülizar'cığım,ne kadar nefis görünüyor güveç canım.Ramazan ayında sık sık yapılır artık..))
Ellerine sağlık,afiyetler olsun.

Sevgilerimle.

Deniz Bilge

Canım ellerine sağlık,etli güveç çok güzel görünüyor..

Tülin

CANIMCIM YEMEKLERİN TATLILARIN HERŞEYİN ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK :)) AMA BENİM PASTAMDA GÜZEL OLUYOR HABERİN OLSUN TATİLİNDE İYİ GEÇMİŞ , AMA MAKİNANIN PİLLERİ BİTMİŞ ,:)) NEDEN TÜLİN ABLAN DAN İSTEMEDİN PİLLERİ YOLLARDIM :)
ÖPTÜM .....

damak tadı

Gülizar'cığım,
Sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum canım.

Sevgilerle

Özlem

Gülizar'cım,

Güveçte pişen herşeyi çoook seviyorum. Hani derler ya "denizden papuç çıksa yerim" diye, ben bu lafı değiştirip güveçte papuç pişse yerim diyorum :)
Ellerine sağlık,
Sevgiler...

damak tadı

Canım adresim sayfamda yazılı idi,sanırım sen görmedin.
Kocaman öpüyorm seni..

Sevgilerimle.


damak_tad@mynet.com

Adsız

Duyarlı davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Allah sizdende Gül hanımdanda razı olsun.Yaptığınız hayırları yüce rabbim kabul etsin.Bizlerde gerekeni yapacağız inşallah.

Allaha emanet olun.

yemegim

Gülizar Hanim güvec nefis olmus zaten o güvecin icinde ne piserse pissin ben bayiliyorum yesil fasulye pisirmenizide öneririm harika oluyor elerinize saglik görüntüsü bile yetiyor,sevgiler...

mavii

ya bırakınn selam sölemeyiii güveci göremiyorumm yaaa yerim ben onuuuuuu rumuz maviii

serinmavi

Ekledim hemen canım,Selam ve sevgiler....

Zehra50

Merhaba GÜLIZAR ellerine saglik blogun ve butun tariflerin cok nefis gorunuyor.ben Palyaco dogum gunu pastani cok begendim ellerine emegine saglik bende pasta yapmayi cok severim.Blogumu ziyaretin icin tesekkurler,Guvec de cok nefis gorunuyor.ellerine saglik Yiyenlere afiyetler olsun...

Bir Anne

Merhabalar, bloglar arasi gezerken sizinkine rastladim. Tarifler cok guzel. Bilhassa guvec harika gorunuyor. Ellerinize saglik...

Zehra50

Merhaba canim ellerine saglik etli guvec nefis gorunuyor.yiyenlere afiyetoler olsun bloguma linkunu ekledim canim sevgiler

IŞILCA TATLAR

Merhaba Gülizar,
Bloğun hayırlı olsun.Ben de çok yeni bir blogger olarak seni tebrik ediyorum. Güvecin ve çorban çok güzel. ellerine sağlık
Bol lezzetli günler diliyorum.
Sevgilerimle...

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP