KURU FASULYE TATLISI



Yok artık dediğinizi duyar gibiyim,bununda tatlısı olurmu demeyin.Bende ilk duyduğum da aynı şeyi söylemiştim ama oluyormuş gerçekten.Bundan iki-üç sene önce falandı oktay ustanın programını seyrediyordum ve Ayşe Tüter konuğuydu bu tarifi tesadüf keşfetmiş Ayşe Tüter, fasulyenin üzerine şeker dökülmüş ve sonra neden olmasın demiş ve yapmış.Ben boşuna demiyorum mutfağa girince kendimi kimyager gibi hissediyorum diye :)) neyse efendim gelelim bu değişik tarife.
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye,1 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker,2 poşet krem şanti sade(ben kilerimde kalmadığı için kakolu kremşanti kullandım),1 su bardağı ceviz,yarım su bardağı hindistan cevizi (onu ben ekledim),çikolatalı sos (ben kakaolu kremşanti kullandığım için eklemedim)
Yapılışı: İlk önce fasulye,şeker ve süt karıştırılarak rondadan geçirilir daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır ve eklenir.Akabinde ceviz ve hindistan cevizi eklenir en son olarakda çikolatalı sos üzerindeki tarife göre hazırlanarak üzerine ilave edilir ve dolapta 1 gece bekletilir.Dilerseniz benim yaptığım gibi üzerine çikolata parçaları ve fındıkta koyabilirsiniz.Afiyet bal,şeker olması dileğiyle...


11 yorum:

Baharcicegi

kuru fasulyenin pastasini duymustum ama tatlisini duymamistim,demek tatlisida yapiliyormus sayende ögrenmis olduk canim.
tadini cok merak ettim degisik ve nefis bir lezzet olmustur,eline saglik canim

Melek*

AAAA İLK DEFA DUYDUM ÇOK MERAK ETTİM DOĞRUSU ELLERİNE SAĞLIK

Zehra

slm canim guzel ziyaretin icin tesekkurler ediyorum...
tarifin en basinda senin yazdigin gibi aynen YOK ARTIK dedim basligi okuyunca,,,ellerine saglik insallah en kisa zamanda denerim sevgiler.
DOSTUM
Bu hafta uluslar arası dostluk haftası
bu mesajı bütün arkadaşlarına gönder
eğer bende arkadaşınsam Dostunsam banada yolla
bakalım kaç cevap gelecek eğer geri cevap gelmişse
Mutlu ol bilki Dostun arkadaşın var seviliyorsun
dost bu hayatta en büyük şanstır
tabi iyi dostlar varsa
dost sevmeli senile hüznü ve mutluluğu paylaşmalı
insan önce kendisiyle dost olmalı
dostun olsun istiyorsan dost ol
Zor olan Dost uğruna ölebilmek değil
uğruna ölünebilecek bir Dost bulmaktır
Dostluğun en büyük armağan bana
iyiki varsın arkadaşım
daima sevgiyle kal

Tijen

Tepedeki resim pek hoş olmuş Gülizar. Benim gibi pazarsever biri için rüya gibi bir manzara!

bereketli mutfak

bende ilk duyuyorum.güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Damak Tadı

Gülizar'cığım,ben pastasını biliyor olmama rağmen, tatlısını hayal bile edemezken sen yapıp bizlere sunmuşsun..Bayılıyorum senin bu pratikliğine ve hayal gücüne..))İnşallah, çok yakında çok farklı yerlerde seni görüp gururlanma şansına nail olurum tatlım...Çok teşekkür ederim bitanem..Kocaman öpüyorum seni..


Sevgiyle kalın ailecek..

Aybike Ceylan

Ellerine saglik Gulizar'cigim,
Hic duymamisim, tadini merak ettim.
Guzel bir gun diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

fatosun mutfagından...

canım hayırlı cumalar sevgiler

mavi_gül

gülizarcığım...
böyle bir tatlı ilk defa görüyorum.fakat görünüşü bu kadar güzelse tadını düşünemiyorum.ellerine sağlık.yunus emre'yi benim yerime öp.

melisa

pastayı görmüştüm
canım bu büyük kapta hazırlanınca serviste dilimleyebiliyormuyuz

gülizar

açıkçası sütlü bir tatlı olduğu için biraz zor oluyor melisacığım ama genede oluyor pek güzel dilimlenmesede,aslında kuplara koyup servis etmek daha iyi.

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP