ANTEP PEYNİRİ

Sıcak yaz günlerinde karpuzun kankası peynir bayağı bir rabet görür evlerde özelliklede akşamları.Bende daha önce bilmediğim fakat muhteşem bir tadı olan Antep peynirinden bahsedeyim.Antep peyniri derin dondurucuda saklanıyor ve kaynar suyun içine atılarak yumuşayana kadar bekleniyor,biraz zahmetli ama tadı çok güzel.Bu yaz anlaşılan bizim evde en favori peynir olacak :)) Bu güzel peynirle tanışmamı sağlayan ve bana taaa Antep'ten yollayan Zehra'cığımada sonsuz teşekkürler...

6 yorum:

HUYSUZBALIK

Bayılırım ben de. Mis gibi karpuz peynir ekmek. Yazın sıcağında başka ne yenir ki Adana'da... Sana da afiyetler olsun canım. Sevgiler...

Saliha

mmm gulızar peynır delısı ben bayıldım buna.:)):)::)):):):)gelınce bana koyarsın artık karpuzcugumun yanına:D

yeşim

antep peynirini bilmezmiyim 8 yıl antepte görev yaptık.çok güzel bir peynir çeşidi....yanındada fırından yeni çıkmış küncü pide olacak....sevgiler...

Tijen

Bayılırım Antep peynirine. Antepliler mevsiminde özel yaptırır tenekelerle saklarlar, ne güzeldir!

cimcime

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

yasemin

bilirm tadını güzeldir gerçekten.

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP