Sakızlı Muhallebi
Bu aralar tatlı bir telaşım olduğu için pek mutfağa giremiyorum , o yüzden sizlerle arşivimden bir tarif paylaşacağım.Çünkü bir müddet daha telaşım devam edecek.Hayırlısı ile bende ev sahibi olanlar kervanına katıldım.Taşınmaydı,yerleşmeydi v.s. derken günlerin çok tempolu geçiyor.Allah herkese huzurlu bir yuva nasip etsin diyerek tarifime geçiyorum.
Malzemeler: 1 litre süt,1 adet damla sakızı,3 kahve fincanı un,1 su bardağından biraz fazla toz şeker ve süslemek içinde tarçın.
Yapılışı: Tencereye süt ve un ile edilerek karıştırılır akabinde toz şeker ve damla sakızıda eklenir.Kayanmaya başladıktan sonra ocaktan alınarak mikserle 5-6 dk çırpılır.servis edilecek kaplara boşaltılarak üzerine tarçın dökülür ve buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra servise hazırdır.Afiyet olsun..