ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Bahar geldi sofralarda çeşitler çoğalmaya başladı işte mayıs ayında pazarları süsleyen enginar.Tam bir karaciğer dostu :)) çok hafif ve sağlıklı bu zeytinyağlıyı özellikle akşam yemeklerinize tavsiye ederim,hem çok hafif hemde göze çok güzel hitap ediyor.Güzel bir hafta sonu dileğiyele...

Malzemeler: 5 adet enginar,1 su bardağı bezelye,1/2 çy bardağı zeytinyağı,1 adet limon suyu,1-2 adet kesme şeker,2 adet ortaboy havuç,1 adet soğan ve 1 adet irice bir patates ve tuz.
Yapılışı:Zeytinyağ ile yemeklik doğranmış soğan bir güzel kavrulur,bezelye ve havuç ilave edilir.Onalar bir taraftan pişerken patates soyulur ve küp küp doğranır(patatesi enginarla ekliyorum çünkü çok pişince dağılır). sonra patatesler,kesme şeker,tuz ve limonda eklenip karışırılır,en son olarak enginarlar kapak gibi kapatılır ve enginarların hizasında azıcık su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.1 gece dolapta bekletirseniz daha iyi olur,daha öncede bahsetmiştim sütlü tatlılar ve zeytinyağlılar 1 gece beklerse daha güzel olur diye.Afiyet olsun..

ŞAKŞUKA

Herkese güzel bir hafta başından merhabalar,dün yapmış olduğum şakşukayı sizinle paylaşmak istedim.Resmini mazur görün akşam çektiğim için pek güzel çıkmadı ama tadı çok güzel tam bir yaz yemeği :)) herkes bilir tarifini ama genede ben sizinle paylaşmak istedim.Sevgilerimle...

Malzemeler: 3-4 tane alacalı soyulmuş patlıcan,3-4 tane svri biber,1 adet kuru soğan,2 diş sarımsak,2-3 adet domates,1 tatlı kaşığı kadar salça,biraz zeytinyağı ve tuz.
Yapılışı: Bütün sebzeler doğranır ve diğer malzemelerle derin bir kapta harmanlanır.Daha sonra tencereye boşaltılır ve kendi suyuyla pişmeye bıraklır yalnız kısık ateşte pişmesine dikkat edin lezzeti açısından.Hepsi bu kadarcık :)) afiyet olsun....

LAHANA SARMA

Çok sevdiğim dolmalardan biri daha karşınızda :)) ama ben ilk defa kendi başıma hazırladım.Zahmetli ama çokda güzel bir dolma.Ya kayınvalidem yada annem yapar bende hazıra konup bi güzel yerdim ama tek başına bir tencere dolma sarmak biraz zahmetli o yüzden dolmayı 2-3 sarmak lazım ki hem kolay olsun hemde muhabbet olsun :)) afiyet olması dileğiyle...

Malzemeler: 1 orta boy lahana,250 gr kıyma,2 baş soğan,1/2 demet maydonoz,2 su bardağı kırık prinç,biraz sıvı yağ,dolmalık baharat,karabiber,pul biber,1 kaşık salça ve tuz.
Yaılışı: İlk önce lahanalar bir güzel haşlanır,Sonra soğanlar ve maydonoz robattan geçirip bütün malzemelerle karıştırılır.Haşlanan lahanalar soğuyunca içlerine 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemler konulur ve sarılır.Sarılan dolmaların üzerine biraz sıvıyağ eklenir(İç malzemeyede ekleniyor) ve en son olarak da dolmaların hizasına kadar su eklenip orta hararlı ateşte pişirilir.Dilerseniz üstüne doğurt sarımsak ekleyipde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...

ŞİPŞAK KEBABI 2





Güzel bir hafta sonundan sonra tekrar merhaba,dün yapmış olduğum şipşak 2 isimli kebabım çok pratik ve leziz.Diyeceksiniz farklı bişey yok ama yapılış aşamaları farklı o yüzden bence değişik oldu eee güzelde oldu hani :)) Afiyet olsun...

Malzemeler: (mini fırın tepsisine göre ölçüler) 6-7 ade orta boy patates,yarım kilo kuş başı et,2 diş sarımsak,5-6 adet sivri biber,4-5 adet domates,1 kaşıktan biraz az salça,kekik,tereyağ,k.biber,pulbiber ve tuz.
Yapılışı: İlk önce tereyağ ile etler bi güzel ufak bir tencerede kavrulur birazda su ilavesiyle biraz haşlanır.Patatesler dilimlenip tepsiye konulur,etlerde ilave edilir.Tencerede kalan et suyuna baharatlar ve salça ilave edilerek tepsiye dökülür.250 C'de patatesler pişene kadar pişirilir daha sonra diğer malzemeler eklenir.Ve sadece fırının üst kısmı pişirecek şekilde proğramlanır ve biraz daha pişirilir.Hepsi bu kadarcık :)) afiyet olsun...

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Dün akşam eşimin babannesi için yaptığım hindistan cevizlik kek bayadır yapmıyordum, özlemişiz tadını ailecek aslında :)) büyük babanneden de tam not aldı.Hem hafif bir kek hemde yumuşacık,denemenizi tavsi ederim.Güzel bir hafta sonu dileğiyle...

Malzemeler: 2 yumurta,1 su bardağı toz şeker,1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağ,1 su bardağı hindistan cevizi,1 limon kabuğu,yarım limon suyu,1 pk vanilya,1 pk kabartma tozu ve un.
Yapılışı: yumurta ve şeker iyice köpürene kadar mikserle çırpılır.Daha sonra teker teker diğer malzemeler eklenir.170 C derece fırında pişirilir.Yalnız ben kalıbı tereyağ ile yağladım oda değişik bir tad verdi.Afiyet olması dileğiyle...

NE VARSA EKLE SALATASI


Evettt yine değişik bir salatayla karşınızdayım :)) pazar günü gelen yeni tanıştığım fakat çok güzel elektrik aldığım üstelik ikiside boğa burcu (yani benim burcum olan) arkadaşlarım için hazırladım bu salatayı dilerim dostluğumuzda bu salata gibi güzel olur inşallah.Güzel bir hafta dileğiyle..

Malzemeler: Semiz otu,kıvırcık marul,taze soğan,kurutulmuş domates,mısır,kornişon turşu,tuz,limon ve z.yağı(Ölçü vermiyorum dilediğiniz gibi eklersiniz) hepsi bu kadarcık sanırım :)) afiyet bal olması dileğiyle...

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA



Yaz yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlarken yazın vazgeçilmezi zeytinyağlılar da kendilerini ciddi ciddi göstermeye başlıyorlar.Malum yazın hafif ve soğuk yiyecekler tercihimiz işte bu dolmada güzel bir alternatif,ama mutlaka bir gece dolapta beklesin çok fark ediyor.Güzel bir hafta dileğiyle.....

Malzemeler: 1 kğ biber dolma,7-8 adet çeri domatesi,1 yk kuş üzümü,1yk dolmalık fıstık,1 tatlı kaşığı tarçın,2 su bardağı kırık prinç,yarım su bardağı zeytinyağ,4-5 adet kuru soğan,yarım limon suyu,tuz,2 çk toz şeker ve dolmalık baharat arzu edilirse k.biberde eklenebilir.

Yapılışı: dolmalık biber ve domatesler yıkanır ve beklemeye alınır.Soğanlar iyice kavrulur fıstık ve kuş üzümü eklenir daha sonra prinç ve diğer malzemeler eklenip pilav gibi pişirilir.Ilıdıktan sonra biberlere doldurulur ve domateslerle ağızları kapatılır(ben çeri kullandım çünkü ortadan ikiye bölüp biberlere konulunca çok şeker oluyor).Tencereye biberlerin yarısına gelecek şekilde su konulur ve pişirilir.Bir gece dolapta bekledikten sonra bol limonla servis yaplır.Afiyet olsun...

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP