KURU FASULYE TATLISI



Yok artık dediğinizi duyar gibiyim,bununda tatlısı olurmu demeyin.Bende ilk duyduğum da aynı şeyi söylemiştim ama oluyormuş gerçekten.Bundan iki-üç sene önce falandı oktay ustanın programını seyrediyordum ve Ayşe Tüter konuğuydu bu tarifi tesadüf keşfetmiş Ayşe Tüter, fasulyenin üzerine şeker dökülmüş ve sonra neden olmasın demiş ve yapmış.Ben boşuna demiyorum mutfağa girince kendimi kimyager gibi hissediyorum diye :)) neyse efendim gelelim bu değişik tarife.
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye,1 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker,2 poşet krem şanti sade(ben kilerimde kalmadığı için kakolu kremşanti kullandım),1 su bardağı ceviz,yarım su bardağı hindistan cevizi (onu ben ekledim),çikolatalı sos (ben kakaolu kremşanti kullandığım için eklemedim)
Yapılışı: İlk önce fasulye,şeker ve süt karıştırılarak rondadan geçirilir daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır ve eklenir.Akabinde ceviz ve hindistan cevizi eklenir en son olarakda çikolatalı sos üzerindeki tarife göre hazırlanarak üzerine ilave edilir ve dolapta 1 gece bekletilir.Dilerseniz benim yaptığım gibi üzerine çikolata parçaları ve fındıkta koyabilirsiniz.Afiyet bal,şeker olması dileğiyle...


KUPTA İRMİK TATLISI

Havalar iyiden iyiye ısındınmaya başladı artık, o yüzden yavaş yavaş benim vazgeçilmezlerim olan sütlü tatlılara devam diyerek bu güzel ve basit tarifi sizinle paylaşmak istiyorum.Afiyet bal,şeker olması dileğiyle.....
Malzemeler: 1 litre süt,9 yemek kaşığı tepeleme irmik,7-8 yemek kaşığı tepeleme toz şeker (ben 6 koyuyorum fazla tatlı olmasın diye),1 paket vanilya,1 su bardağı ceviz,1 paket çikolatalı crema ole (Şu crem ole'nin reklamını en çok ben yapıyorum galiba :)) , üzeri için hindistan cevizi ve çikolata parçaları.
Kişi sayısı:6
Yapılışı: tencereye sütü,irmiği ve şekeri koyup çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırıyoruz,üzerinden baloncuklar çıkınca vanilyayıda ekleyip ocaktan alıyoruz ve kupların içine koyuyoruz.Cevizleri irmiklerin üzerine serpiyoruz bu benim fikrim ama güzel oluyor daha sonra crema oleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ilave ediyoruz dilerseniz çiklatalı sosta kullanabilirsiniz ama ben hazır çikolata sosunu sevmediğim için hep böyle yaparım en son olarak hindistan cevizi ve çikolata parçalarınıda ekleyip dolapta 1 gece bekletiyoruz.Afiyetle....

Ispanaklı kek


Bu kek benim en meşhur kekimdir,abartmıyorum belki yüz kişiye tarifini vermişimdir.Bundan üç dört sene önce Ankara'daki teyzemle telefonla konuşurken,misafirim gelecek güzel bir tarifin varmı demiştim oda bu keki vermişti.İlk duyduğumda hiç ıspanaklı kek olurmuymuş dedim,fakat oluyormuş hem de çok güzel oluyormuş :)) teyzemin verdiği orjinal tarifi ben zamanla birşeyler ekleyerek ,ölçüleri değiştirerek değiştirdim.Artık herkes biliyor zaten ben noktasına virgülene sevmediğim için sürekli uydurmasyon yaptığım için kendi tarifimi vericem.Ispanak sevmeyenlerede fıstıklı kek diye yutturabilirsiniz benim yaptığım gibi :)) sevgilerimle...
Malzemeler: 2 yumurta,3 çay bardağı pudra şekeri,2 çay bardağı sıvıyağ,5 çay bardağı un,2 paket vanilya,2 paket kabartma tozu,200 gr haşlanmış rondodan geçmiş ıspanak yaprakları,1 peket vanilyalı crema ole,hindistan cevizi ve çilek.
Yapılışı: Normal kek harcını hazırlıyoruz en son olarak ıspanakğıda ekleyip 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.Diğer taraftanda creme oleyi tarifine göre hazırlıyoruz,kek ılıyınca üzerini crema ole ile kaplıyoruz ve bolca hindistan cevizi ekliyoruz.1 gece dolapta bekletiyoruz (bunu mutlaka yapmalısınız) servis yapacağımız zaman üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz ben çilek kullandım artık siz ne arzu ederseniz,afiyet bal şeker olamsı dileğiyle...


Ben bir börek uydurdum duma duma dum....


Bu böreği sevgili Özelem'in ev sahibeliği yaptığı börekler etkinliği için hazırladım pardon uydurdum :)) diyeceksiniz bu kızda herşeyi uyduruyor,ama napiyim kitaptan veya başka bir yerden alıp noktası virgülüne kadar aynı yapmak bana açıkcası cazip gelmiyor,Bence önemli olan yemek yaperken mutlu olmak ben böyle uydurduğumda ve beğenildiğinde çok mutlu oluyorum.Bu güzel etkinlik içinde özleme tekrar teşşekkürlerimi iletiyorum.sevgilerimle...
Malzemeler: 1/2 kğ ıspanak,1 adet orta boy soğan,1 su bardağı prinç,200 gr kıyma,4 yumurta,5 adet yufka,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt,karabiber ve tuz.
Yapılışı: İlk önce tavaya yağ ve soğanlar konulur ve kıyma ilave edilir,güzelce kavrulur.Ispanaklar,karabiber,tuz ilave edilir ve prinçde eklenir çok az bir su ilave edilerek suyu iyice çekene kadar beklenir daha sonra 2 yumurta harcın içine kırılarak güzelce kavrulur en son olarak yufkalar iştediğiniz şekilde tepsiye dizilir.Süt ve iki yumurta akı azıcıkda sıvı yağ karıştırılarak yufkaların aralarına sürülür,pişen harç yufkaların arasına konulur en son olarakta 2 yumurta sarısı en üste sürülerek isteğe bağlı çörek otu ve susam serpilir.180 derecelik fırında 20-25 dık kadar pişirilir.Afiyet olsun....

SEBZELİ PİLAV

Sebzeli pilav sık sık yaptığım sevilen pilavlarımdandır,gerçi bir çoğunuz bilirsiniz ama genede ben sizinle paylaşmak istedim.Bu aralar sitemle pek değil hatta hiç ilgilenemiyorum.Çok şiddetli bel ağrılarım yüzünden geçen hafta işe bile gidemedim hayatımda ilk defa emara girdim anlayacağınız beni baya uğraştırdı.Ama en güzeli ne biliyormusunuz ben hastayken oğlum sürekli gelip beni öperek ağlama ağlama bişey yok ben sana iğne yapıyım,ağlama anne seni doktora götüreceğim demesi.Allah herkese annelik duygusunu yaşatmayı nasip etsin.Hastayken bile onunla mutlu olmak ne güzel!Neyse efendim gene konu dağıldı biz gelelim tarifimize :))
Malzemeler: 2 su bardağı prinç,3 su bardağı su,1 adet küçük soğan,1 adet havuç,1 adet orta boy patates,1 su bardağı haşlanmış veya konser ve bezelye,2 yemek kaşığı dolusu tereyağ veya margarin ve de tuz.
Yapılışı: Yağımızı erittikten sonra soğanı rondodan geçirip ilave ediyoruz biraz kavurunca minik küpler halinde doğradığımız havucu ekliyoruz onuda güzelce kavurunca princi ekliyoruz oda kavrulunca patatesi ekliyoruz ve suyu ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan almadan bezelyeyide ekleyip harmanlıyoruz ağzını kapatıp bir bezle sararsanız güzelce demlenir.servise hazırdır.Afiyet olsun....

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP