KABAK TATLISI

Kabak tatlısını son 2 yıldır yemeğe başlasamda kabağa karşı haksızlık etmiş olduğumu bir kez daha anladım :)) gerçekten hafif bir tatlı.Kayınvalidem çok sevdiği için ona yapmıştım ve bu kez biraz fırında da bekleterek daha lezzetli olmasını sağladım.Gerçekten fırında daha bir başka oluyor,Hafif tatlı sevenlere duyrulur :))

Malzemeler: 1 Kğ bal kabağı,1,5 su bardağı toz şeker,1 bardak su ve üzerini süslemek için fıstık,fındık v.s
Yapılışı: Kabaklar soyulup karpuz dilimler gibi dilimlenir ve yıkanıp tencereye konulur.Su ve şeker ilave edilir yalnız şekeri kabakların üzerine serpelim,daha sonra kısık ateşte ağır ağır pişirilir.Pişen kabaklar bir tepsiye konulur 10 dk kadar yani üzerleri kızarana kadar bekletilir.Servis yapılırkende üzeri dilenildiği gibi süslenir.Afiyet olması dileğiyle...

4 yorum:

Damak Tadı

Bitanem,bizdede kabak vardı hafta sonu bitti.Benim tatlı ile çok aram olmadığından olsada olr olmasada olur durumlarım var..Fakat evdekiler benimle aynı fikirde değiller..))Ellerine,kollarına sağlık dünya tatlısı..Çok güzel süslemişsin ayrıca..)

Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..

Ferkay

Canım benim kabak tatlın nefis görünüyor. Ben pek yemem ama evdekiler çok sever. Ben tamamen fırında pişiriyorum. çok güzel oluyor. Dene derim.
Sevgiler canım. Öpüyorum.

Baharcicegi

kabak tatlisini cok severim helede firinda olunca,görüntü enfes olmus eline saglik canim

fatosun mutfagından...

canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler,mutlu haftalar öpüyorum:)))

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP