Armut Hoşafı

Armut hoşafı batı kardenizin vazgeçilmezlerindendir.Yazın toplanan armutlar güneşte kurutularak kışa güzel bir hazırlık olur.Ben kompostosunu yapacağım zaman akşamdan yıkayıp ıslatıyorum armutları,bu sayede daha çabuk pişiyor.Hem sağlıklı hemde ev yapımı olduğu için keyifle içiyoruz.Afiyetle....

Malzemeler: 2 avuç kurutulmuş armut,1-2 adet karanfil,1 su bardağı toz şeker istenilirse artırılabilir ve su.
Yapılışı: Akşamdan ısladığımız armutlar tencereye alınır ve armutları 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilir.İyice kaynadıktan sonra şeker ilave edilir.Ocaktan almaya yakın karafiller eklenir.Ilık veya soğuk olarak servis yapalır.Denerseniz şimdiden afiyet olsun..
Sevgilerimle......

0 yorum:

GÜLİZAR'LA LEZİZ TATLAR....   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP