UN HELVASI
Kandillerin vazgeçilmezi un helvası,ne güzel kokar kavurdukça ama bi o kadarda zordur.Dün akşam kandil münasebetiyle un helvası yapayım dedim ilk denememdi ama yiyenler çok beyendiler.Meyerse ne zahmetliymiş bu un helvası... kayınvalidemin desteği ile baya güzel oldu.Malüm eski insanlar bu zahmetli işlerle daha haşır neşirdir.Malzemeler çok ekonomik ve az fakat kavurması yorucu,ama ben derim ki yinede deneyin.Bu güzel helvalar ve kandil simitleri sayesinde apartman komşulukları biraz daha gelişiyor bence.Zaten bayramlar,kandiller olmasa komşular,akrabalar birbirini hatırlamayacak.Efendim denerseniz şimdiden afiyet olsun.Saygı ve sevgilerimde tekrar kandiliniz mubarek olsun...
Malzemeler;
1 paket margarin,4-5 su bardağı un,arzuya göre şeker,şekeri eritmek için su
Yapılışı;
İlk önce şekeri bir kaba koyun üzerine ılık su dökün ve ara ara karıştırınki şeker helva kavrulana kadar erisin. Yayvan bir çelik tencerede yağı eritin,daha sonra azar azar un ilave edin.Ayrıca tahta kaşık kullanmanız gerekiyor vede sürekli karıştırmanız(Bu kısım biraz zahmetli).Unun rengi iyice koyulaşınca ocaktan alın.Ben yaklaşık 35-40 dakika kadar kavurdum.Daha sonra eriyen şekeri yavaş yavaş kavrulan una ilave edin ama bu işlem sırasında sürekli karıştırın.Biraz dinlendirdikten sonra servise hazırdır.Afiyetle efendim...